За квартетите и българският Хипнотик

Вече седем години квартетът от българските четири красиви и талантливи момичета „Хипнотик“ успява да покорява сърцата на публиката от всяка възраст. Те са невероятни, артистични и индивидуални. Всяка една от дамите е олицетворение на инструмента, на който свири и всяка от тях е частичка от единното цяло.

Старта на „карето“ започва през 2007 г. Зашеметяващата версия на „Либертанго“ е аранжимент на италианският композитор Маурицио Абени. Същият работи с известни личности като Андреа Ботичели.

С хитът си Хипнотик бързо спечелват вниманието на зрителя и журито и така започват техните публични изяви в ТВ шоута, музикални форуми, концертни изяви и т.н. Известни изпълнители канят четирите млади таланти да вземат участия в проектите им, а най-впечатляващото е, че те започват без продуценти.

Със самия старт на кариерата си Хипнотик сами организират записите си в студия и концертните изяви. Само няколко години, през 2010 г. са поставени стабилни основи от Мария, Гери, Марина и Боряна. Същата година Хипнотик изнася концерт в Брюксел, в самия Европейски парламент, в чест празника на България 3-ти март. Те правят и записи със симфоничен оркестър по симфония на Бетовен. През годините бележат невероятни успехи, записват албуми и нови сингли, които промотират, както в страната, така и извън граница в световен мащаб.

Един от най-успешните откриватели на таланти Лорис Черони има желанието и амбицията да наложи на българският квартет слава и на латиноамериканският пазар. По данни от там са тръгнали някога и звезди като Шакира, Рики Мартин, Дженифър Лопес и други.

За себе си талантливите български музикантки споделят многократно в интервюта, че инструментите, на които свирят са тяхната същност. Те са израз на душите и емоциите им. Самите те споделят, че за тях музиката е всичко – смисъла на живота, онова, което възпитава, осмисля и кара човек да се чувства пълноценен и жив.

Всяка една нотка изсвирена от тях действа по неповторим начин не само заради таланта, които имат, а и заради визията, която притежава всяка една от тях и екипността, на която са способни в името на общата кауза, а именно да покоряват нови хоризонти, с музиката, която създават.